Mijn wereld is er één waarin fotografie en dieren op een prachtige manier samen komen. Het zijn de dieren die mij boeien. Ik vind het fascinerend om hun snelle bewegingen en eigenzinnige expressies, die elk dier uniek maakt vast te leggen. Ze zijn altijd leuk, grappig, stoer, ontroerend en ze leven voor het moment en zijn zelden zelfbewust, zij zijn degenen die de foto’s en de verhalen in ons leven maken.

De vreugde in het leven, krijg ik door de dingen te doen waarvan ik hou. Voor mij kan een foto, de emotie terugbrengen, die ook geuren kunnen oproepen in je geheugen. Wanneer ik dieren fotografeer, vang ik niet alleen hun lichamelijke schoonheid, maar ook hun persoonlijkheid en levendigheid.

Door middel van mijn fotografie, maak ik visuele verhalen voor anderen van hun dieren, die ze metgezellen, vrienden, partners, soulmates… familie noemen .

HET BEGIN

Barbara Daamen Fotografie is ontstaan uit een passie voor fotografie en de liefde voor een Border Collie. Toen onze Border Collie Sidda in het gezin kwam, werden er veel foto’s van haar gemaakt en realiseerde wij, wat deze foto’s eigenlijk voor ons betekende. Het leven gaat zo snel, maar fotografie heeft de prachtige kwaliteit van het vastleggen van een moment in de tijd. Fotograferen van haar en mijn leven met haar werd mijn werk en passie.

Verder zou ik veel dingen over mij zelf kunnen vertellen, maar dit zijn de drie meest belangrijke, die u moet weten:

  • Ik geloof in vriendelijkheid boven alles.
  • Plezier is het belangrijkste ingrediënt om fantastische foto’s te creëren.
  • Voor mij, zijn de woorden “het is gewoon een hond/kat/dier” niet van toepassing.

Ik heb verschillende fotografische opleidingen en workshops gevolgd. Mijn ervaring en Sidda, hebben bijgedragen aan de manier waarop ik nu fotografeer, hoe ik samenwerk met wederzijds respect, hoe ik elke fotoshoot aanpak en elke foto composeer. Ik benader elk project met een uniek en veelzijdig perspectief.

ONTMOET HET TEAM
Barbara

Fotografe

Ik woon in Tiburg, samen met mijn man, zoon en Sidda. Wanneer ik niet achter de camera sta, breng ik mijn tijd door met mijn familie en vrienden, probeer nieuwe restaurants uit, hou ik van uitstapjes, reizen en natuurlijk trek ik er lekker op uit, samen met mijn gezin en de hond.

Sidda

Hond met een Missie

Border Collie, geboren in 2008 als “Nice of you to Come Bye Sweet Seducer”. Sidda is opgeleid tot assistentiehond en heeft 5 jaar lang mensen geholpen. Op haar zesde is Sidda in ons gezin opgenomen, als een hond met een missie (buddyhond). Hiernaast is ze nu ook fotomodel.