HET BEGIN

Barbara Daamen Fotografie is ontstaan uit een passie voor fotografie en de liefde voor een Border Collie. Toen onze Border Collie Sidda in het gezin kwam, werden er veel foto’s van haar gemaakt en realiseerde wij, wat deze foto’s eigenlijk voor ons betekende. Het leven gaat zo snel, maar fotografie heeft de prachtige kwaliteit van het vastleggen van een moment in de tijd. Fotograferen van haar en mijn leven met haar werd mijn werk en passie.

Verder zou ik veel dingen over mij zelf kunnen vertellen, maar dit zijn de drie meest belangrijke, die u moet weten:

  • Ik geloof in vriendelijkheid boven alles.
  • Plezier is het belangrijkste ingrediënt om fantastische foto’s te creëren.
  • Voor mij, zijn de woorden “het is gewoon een hond/kat/dier” niet van toepassing.

Ik heb verschillende fotografische opleidingen en workshops gevolgd. Mijn ervaring en Sidda, hebben bijgedragen aan de manier waarop ik nu fotografeer, hoe ik samenwerk met wederzijds respect, hoe ik elke fotoshoot aanpak en elke foto composeer. Ik benader elk project met een uniek en veelzijdig perspectief.

ONTMOET HET TEAM

Mijn wereld is er één waarin fotografie en dieren op een prachtige manier samen komen. Het zijn de dieren die mij boeien. Ik vind het fascinerend om hun snelle bewegingen en eigenzinnige expressies, die elk dier uniek maakt vast te leggen. Ze zijn altijd leuk, grappig, stoer, ontroerend en ze leven voor het moment en zijn zelden zelfbewust, zij zijn degenen die de foto’s en de verhalen in ons leven maken.

De vreugde in het leven, krijg ik door de dingen te doen waarvan ik hou. Voor mij kan een foto, de emotie terugbrengen, die ook geuren kunnen oproepen in je geheugen. Wanneer ik dieren fotografeer, vang ik niet alleen hun lichamelijke schoonheid, maar ook hun persoonlijkheid en levendigheid.

Door middel van mijn fotografie, maak ik visuele verhalen voor anderen van hun dieren, die ze metgezellen, vrienden, partners, soulmates… familie noemen.